Етикети : аламинути, натюр, месо, смляно месо, панирано, риба, колбаси, пържени ястия,
Продукти :
* 800 г телешко или говеждо филе
* мазнина за пържене
* 15-20 бр. мариновани гъби
* 2 с.л. брашно
* 1 и 1/2 ч.ч. бульон
* сол
* черен пипер
* 6 с.л. сметана
Начин на приготвяне : Месото се почиства от ципите и се разрязва на 8 парчета напречно на мускулните влакна. Посолява се и се пържи бързо в много гореща мазнина до светлокафяво. Изважда се в топла чиния и се наръсва с малко бульон. В мазнината от пърженето се слагат нарязаните гъби, наръсва се брашното и се прибавя бульонът. Сосът се кипва за 5-6 минути, посолява се и се оттегля от огъня. Застройва се със сметаната и се излива върху филето.
Аламинути
събота, 12 декември 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Една ябълка на ден

Пилешка салата

Супа със сирене

Шоколадова торта с ягоди

Филе от пилешки гърди в було от шунка

Няма коментари:
Публикуване на коментар