Етикети : аламинути, натюр, месо, смляно месо, панирано, риба, колбаси, пържени ястия,
Продукти :
* 800 г телешко или говеждо филе
* мазнина за пържене
* 15-20 бр. мариновани гъби
* 2 с.л. брашно
* 1 и 1/2 ч.ч. бульон
* сол
* черен пипер
* 6 с.л. сметана
Начин на приготвяне : Месото се почиства от ципите и се разрязва на 8 парчета напречно на мускулните влакна. Посолява се и се пържи бързо в много гореща мазнина до светлокафяво. Изважда се в топла чиния и се наръсва с малко бульон. В мазнината от пърженето се слагат нарязаните гъби, наръсва се брашното и се прибавя бульонът. Сосът се кипва за 5-6 минути, посолява се и се оттегля от огъня. Застройва се със сметаната и се излива върху филето.
Аламинути
събота, 12 декември 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Една ябълка на ден
Англичаните имат поговорка, според която 1 ябълка на ден ще прогони доктора от дома ви.Французите пък препоръчват да изяждате 1 ябълка сутрин за здраве и още 1 вечер - за красота.Ябълките са прекрасна възможност, ако сте решили да започнете диета.Дори се препоръчва поне един ден в месеца да оставаме само на ябълки за разтоварване и пречистване на организма.
Сега обаче наближава Коледа и не е време за диети.Затова използвайте безценния плод, зса да си приготвите вкусни ястия и десерти.Ако идеята ви харесва, пробвайте тези рецепти.
Пилешка салата
...Какво да направим с пилешкото месо, останало от предния ден ? Ето една прекрасна идея...Прочети повече...
Супа със сирене
Изключително ароматно и бързо за приготвяне предястие, идеално за зимен обед или вечеря...Прочети повече...
Шоколадова торта с ягоди
С тесто от натурално какао и сметана с ванилия и ягоди, тортата е незаменима за следобедното кафе или чай...Прочети повече...
Филе от пилешки гърди в було от шунка
С хрупкавото ароматично було от бекон месото става вкусно и сочно...Прочети повече...
Няма коментари:
Публикуване на коментар