Етикети : аламинути, натюр, месо, смляно месо, панирано, риба, колбаси, пържени ястия,
Продукти :
* 800 г телешко или говеждо филе
* мазнина за пържене
* 2 с.л. брашно
* 2 ч.л. горчица
* щипка настъргана кора от лимон
* няколко капки лимонов сок
* 1 бучка захар
* 2-3 с.л. сметана
* черен пипер
* сол
* 1 и 1/2 ч.ч. бульон
Начин на приготвяне :
Месото се почиства от ципите и се разрязва на 8 парчета напречно на мускулните влакна. Посолява се и се пържи в много гореща мазнина. Изважда се в топла чиния. В мазнината от пърженето се наръсва брашното, разбърква се и се разрежда със студения бульон. Сместа се кипва и се вари 4-5 минути, посолява се на вкус и се прибавят горчицата, настърганата лимонова кора, лимоновият сок и захарта и се оттегля от огъня. Застройва се със сметаната и се подправя с щипка черен пипер. Сосът се излива при филето преди сервиране.
Източник: "Аламинути", София Смолницка, 1988 г
Аламинути
събота, 12 декември 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Една ябълка на ден

Пилешка салата

Супа със сирене

Шоколадова торта с ягоди

Филе от пилешки гърди в було от шунка

Няма коментари:
Публикуване на коментар