Етикети : аламинути, натюр, месо, смляно месо, панирано, риба, колбаси, пържени ястия,
Продукти : 800 гр. телешко или крехко свинско месо
2-3 бр. моркови
3 бр. ябълки
2 бр. яйца
сол
черен пипер
брашно
мазнина за пържене
доматено пюре или доматен сок
4 с.л. галета
1/2 ч.ч. бульон
Начин на приготвяне : Морковите и ябълките се настъргват на ренде и се задушават в бульона.
Отцеждат се, смесват се със ситно нарязаните твърдо сварени яйца и галетата, поръсват се с по щипка сол и черен пипер и се разбъркват внимателно.
Месото се разрязва напречно на 8 парчета, които се начукват, наръсват се със сол и черен пипер и се увиват на рула с приготвената плънка.
Рулата се връзват здраво с по-дебел конец, овалват се в брашно и се изпържват в загрята мазнина до кафяво оцветяване.
Изваждат се в затоплена чиния, освобождават се от конеца и се наръсват с малко бульон.
В останалата мазнина се размива доматеното пюре.
Сосът се кипва, посолява се и се сипва отстрани на руладините (руладините може да се задушат няколко минути в соса).
Аламинути
сряда, 16 декември 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Една ябълка на ден

Пилешка салата

Супа със сирене

Шоколадова торта с ягоди

Филе от пилешки гърди в було от шунка

Няма коментари:
Публикуване на коментар