Етикети : аламинути, натюр, месо, смляно месо, панирано, риба, колбаси, пържени ястия,
Продукти : 800 гр. телешко или крехко свинско месо
2-3 бр. моркови
3 бр. ябълки
2 бр. яйца
сол
черен пипер
брашно
мазнина за пържене
доматено пюре или доматен сок
4 с.л. галета
1/2 ч.ч. бульон
Начин на приготвяне : Морковите и ябълките се настъргват на ренде и се задушават в бульона.
Отцеждат се, смесват се със ситно нарязаните твърдо сварени яйца и галетата, поръсват се с по щипка сол и черен пипер и се разбъркват внимателно.
Месото се разрязва напречно на 8 парчета, които се начукват, наръсват се със сол и черен пипер и се увиват на рула с приготвената плънка.
Рулата се връзват здраво с по-дебел конец, овалват се в брашно и се изпържват в загрята мазнина до кафяво оцветяване.
Изваждат се в затоплена чиния, освобождават се от конеца и се наръсват с малко бульон.
В останалата мазнина се размива доматеното пюре.
Сосът се кипва, посолява се и се сипва отстрани на руладините (руладините може да се задушат няколко минути в соса).
Аламинути
сряда, 16 декември 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Една ябълка на ден
Англичаните имат поговорка, според която 1 ябълка на ден ще прогони доктора от дома ви.Французите пък препоръчват да изяждате 1 ябълка сутрин за здраве и още 1 вечер - за красота.Ябълките са прекрасна възможност, ако сте решили да започнете диета.Дори се препоръчва поне един ден в месеца да оставаме само на ябълки за разтоварване и пречистване на организма.
Сега обаче наближава Коледа и не е време за диети.Затова използвайте безценния плод, зса да си приготвите вкусни ястия и десерти.Ако идеята ви харесва, пробвайте тези рецепти.
Пилешка салата
...Какво да направим с пилешкото месо, останало от предния ден ? Ето една прекрасна идея...Прочети повече...
Супа със сирене
Изключително ароматно и бързо за приготвяне предястие, идеално за зимен обед или вечеря...Прочети повече...
Шоколадова торта с ягоди
С тесто от натурално какао и сметана с ванилия и ягоди, тортата е незаменима за следобедното кафе или чай...Прочети повече...
Филе от пилешки гърди в було от шунка
С хрупкавото ароматично було от бекон месото става вкусно и сочно...Прочети повече...
Няма коментари:
Публикуване на коментар