Продукти за 4 порции : 600 г филе от средната част, 2 - 3 супени лъжици растително масло, 4 резена дроб ( телешко, агнешки, гъши ), сол, брашно, черен пипер, 4 филии бял хляб без кората, 60 г краве масло, 2 малко глави лук, 8 пиперки, 8 домата, магданоз, мазнина за пържене.
Начин на приготвяне : Месото се разрязва напречно на 4 по-дебели филии, начуква се леко, посолява се и се потапя в растителното масло.Отцежда се, набрашнява се от едната страна и се оставя да отлежи 1/2 часа.Пържи се в силно загрята мазнина първо от ненабрашнената страна, а след това и от другата.Изважда се и се наръсва с черен пипер.Изпържва се дробът и се посолява след пърженето.Хлебните филии се изпържват в маслото и върху всяка се слага парче месо и резен дроб.В мазнината от пърженето на месото се слагат последователно ситно нарязаните лук, пиперки и домати, посоляват се и се задушават, докато останат на мазнината.Наръсват се с нарязан магданоз и се изсипват отстрани до месото.Ястието се поднася веднага.
Аламинути
събота, 12 декември 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Една ябълка на ден

Пилешка салата

Супа със сирене

Шоколадова торта с ягоди

Филе от пилешки гърди в було от шунка

Няма коментари:
Публикуване на коментар