Продукти за 4 порции : 300 г смесена кайма, 100 г сух салам, 1/3 от съдържанието на 1 буркан гювеч, 1 морков, 4 сварени картофа, 1 по-дебела филия сух бял хляб без кората, 2 яйца, 20-30 г краве масло, 1 чаена лъжичка растително масло, 2 супени лъжици сметана, сол, черен пипер, ким, 1 зърно бахар, на върха на ножа червен пипер, брашно, галета, мазнина за пържене, 5-6 супени лъжици настърган кашкавал.
Начин на приготвяне : Зеленчуците от гювеча се отцеждат много добре в сито.Морковът се задушава с растителното масло, щипка сол и малко вода до омекване и след това се смила заедно със салама, отцедените зеленчуци от гювеча и картофите.Прибавят се каймата, 1 яйце, трохите от хляба, подправките, сметаната, кравето масло, леко размекнато, и малко сол.Всичко се омесва, наръсва се с брашно и се оставя да отлежи 1/2 час.Оформят се крокети ( като кебапчета ), овалват се в брашно панират се в разбитото яйце, а след това в галета и се изпържват в гореща мазнина до златисто оцветяване.Наръсват се, докато се топли, с кашкавал и се поднасят с доматен сос, задушен ориз и салата според сезона.
Аламинути
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Една ябълка на ден

Пилешка салата

Супа със сирене

Шоколадова торта с ягоди

Филе от пилешки гърди в було от шунка

Няма коментари:
Публикуване на коментар