
Продукти :
* 800 г телешко филе
* сол
* черен пипер
* брашно
* 2-3 с.л. растително масло
* мазнина за пържене
* 4 филии сух бял хляб без кората
* 1 ч.ч. бульон
* 20-25 бр. гъби
* 60 г масло
Начин на приготвяне : Почистеното от ципи месо се разрязва напречно на мускула на 4 парчета, начуква се леко, посолява се и се потапя в растителното масло, отцежда се и се наръсва от едната страна с брашно. Оставя се да престои 30 минути, след което се пържи първо от ненабрашнената страна, обръща се и се пържи и от другата страна. Изважда се в топла чиния, а в същата мазнина се задушават почистените и нарязани на ивици гъби. Прибавя се бульонът и се подправя със сол и щипка черен пипер. В маслото се изпържват напръсканите с малко бульон хлебни филии. Всяко парче месо се поставя върху хлебно канапе и се залива с 1 с.л. сос от гъбите, а гъбите се разпределят на купчинка в средата му.
По желание може да се гарнира със задушен ориз и пържени картофи. Оризът се полива с остатъка от соса.
Аламинути
Няма коментари:
Публикуване на коментар