
Продукти за 4 порции : 600 г телешко месо от бонфилето ( вътрешното филе ), 3 малко глави лук, 1/2 чаена чаша сметана, 1 супена лъжица кисело мляко, сол, черен пипер, по желание горчица или доматено пюре, 5 - 6 дребни гъби, 1 супена лъжица брашно, 60 г краве масло.
Начин на приготвяне : Почистеното от ципите и сухожилията месо се нарязва на тесни ивички напречко на мускулните влакна и се изпържва в сгорещеното масло.Изважда се в затоплен съд и се наръсва със смес от сол и черен пипер.В мазнината се слагат последователно и се задушават ситно нарязаният лук и нарязаните на ивички гъби, наръсват се с брашното ( по желание се добавя горчица или доматено пюре ), посоляват се и се заливат със сметаната, в която е разбито киселото мляко.Полученият сос се отдръпва от огъня.С него се залива изпърженото месо ( месото може да се постави в соса и да се задуши за няколко минути на тих огън ).Ястието се поднася с пържени картофи и салата от пресни или кисело краставици.
Аламинути
Няма коментари:
Публикуване на коментар