събота, 12 декември 2009 г.
Филе " бьов Строганов "
Продукти за 4 порции : 600 г телешко месо от бонфилето ( вътрешното филе ), 3 малко глави лук, 1/2 чаена чаша сметана, 1 супена лъжица кисело мляко, сол, черен пипер, по желание горчица или доматено пюре, 5 - 6 дребни гъби, 1 супена лъжица брашно, 60 г краве масло.
Начин на приготвяне : Почистеното от ципите и сухожилията месо се нарязва на тесни ивички напречко на мускулните влакна и се изпържва в сгорещеното масло.Изважда се в затоплен съд и се наръсва със смес от сол и черен пипер.В мазнината се слагат последователно и се задушават ситно нарязаният лук и нарязаните на ивички гъби, наръсват се с брашното ( по желание се добавя горчица или доматено пюре ), посоляват се и се заливат със сметаната, в която е разбито киселото мляко.Полученият сос се отдръпва от огъня.С него се залива изпърженото месо ( месото може да се постави в соса и да се задуши за няколко минути на тих огън ).Ястието се поднася с пържени картофи и салата от пресни или кисело краставици.
Аламинути
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Една ябълка на ден
Англичаните имат поговорка, според която 1 ябълка на ден ще прогони доктора от дома ви.Французите пък препоръчват да изяждате 1 ябълка сутрин за здраве и още 1 вечер - за красота.Ябълките са прекрасна възможност, ако сте решили да започнете диета.Дори се препоръчва поне един ден в месеца да оставаме само на ябълки за разтоварване и пречистване на организма.
Сега обаче наближава Коледа и не е време за диети.Затова използвайте безценния плод, зса да си приготвите вкусни ястия и десерти.Ако идеята ви харесва, пробвайте тези рецепти.
Пилешка салата
...Какво да направим с пилешкото месо, останало от предния ден ? Ето една прекрасна идея...Прочети повече...
Супа със сирене
Изключително ароматно и бързо за приготвяне предястие, идеално за зимен обед или вечеря...Прочети повече...
Шоколадова торта с ягоди
С тесто от натурално какао и сметана с ванилия и ягоди, тортата е незаменима за следобедното кафе или чай...Прочети повече...
Филе от пилешки гърди в було от шунка
С хрупкавото ароматично було от бекон месото става вкусно и сочно...Прочети повече...
Няма коментари:
Публикуване на коментар