събота, 12 декември 2009 г.

Филе " Лорд Сандвич "

Етикети : аламинути, натюр, месо, смляно месо, панирано, риба, колбаси, пържени ястия,


Продукти :
* 800 телешко филе
* 4 тънки резена сла­нина
* мазнина за пържене
* сол
* смесена туршия
* горчица
* 2 с.л. растително масло
* 1/2 ч.л. пудра захар


Начин на приготвяне : Месото се нарязва на 8 пържоли, те се начукват леко, посоля­ват се и се пържат със сланината в много гореща мазнина. Из­важда се пържола, върху нея се слага зачервената сланина и се покрива с втора пържола. Така се приготвя всичкото ме­со. Полива се малко от мазнината, в която е пържено. Наряз­ват се ситно 4 кисели краставички, 4 моркова, 4-6 цветчета карфиол и се размесват с маринатата, приготвена от горчица, растителното масло и пудрата захар, след което се прибавят към изпърженото филе. От останалата от пърженето мазнина се прави сос по избор, който се сервира в сосиера.


Аламинути

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Една ябълка на ден

Ябълка!!! Англичаните имат поговорка, според която 1 ябълка на ден ще прогони доктора от дома ви.Французите пък препоръчват да изяждате 1 ябълка сутрин за здраве и още 1 вечер - за красота.Ябълките са прекрасна възможност, ако сте решили да започнете диета.Дори се препоръчва поне един ден в месеца да оставаме само на ябълки за разтоварване и пречистване на организма. Сега обаче наближава Коледа и не е време за диети.Затова използвайте безценния плод, зса да си приготвите вкусни ястия и десерти.Ако идеята ви харесва, пробвайте тези рецепти.

Пилешка салата

Пилешка салата!!!...Какво да направим с пилешкото месо, останало от предния ден ? Ето една прекрасна идея...Прочети повече...

Супа със сирене

Супа със сирене!!!Изключително ароматно и бързо за приготвяне предястие, идеално за зимен обед или вечеря...Прочети повече...

Шоколадова торта с ягоди

Шоколадова торта с ягоди!!!С тесто от натурално какао и сметана с ванилия и ягоди, тортата е незаменима за следобедното кафе или чай...Прочети повече...

Филе от пилешки гърди в було от шунка

Филе от пилешки гърди!!!С хрупкавото ароматично було от бекон месото става вкусно и сочно...Прочети повече...