
Продукти : 4 бр. свински пържоли
150 гр лук кромид стар
100 гр масло
250 гр арпаджик
200 мл вино бяло
100 гр кренвирши
150 гр гъби
100 гр шунка
30 гр брашно тип 500
20 мл доматено пюре
4 гр черен пипер млян
1 бр. дафинов лист
1/2 вр. магданоз пресен
Начин на приготвяне : 1.Начукайте пържолите и ги поръсете със сол и черен пипер
2.Оваляйте ги в брашно и ги изпържете леко от двете страни
3.В същата мазнина задушете лука, гъбите, нарязани на ивици, доматеното пюре и 2 супени лъжици брашно
4.Изсипете виното в сместа и малко топла вода (бульон), за да я разредите
5.Посолете на вкус, подправете с дафиновия лист и черен пипер и оставете да къкри 10-15 минути
6.Към готовия вече сос прибавете нарязаните на ивици и леко запържени кренвирши и шунка
7.Добавете обелените и задушени лукчета и ситно нарязания магданоз
8.Отново кипнете соса и до поднасянето го съхранявайте на водна баня
9.При сервирането полейте пържолите първо със соса и гарнирайте с пържени картофи
Може да гарнирате и със задушени в масло зеленчуци.
Аламинути
Няма коментари:
Публикуване на коментар