Етикети : аламинути, натюр, месо, смляно месо, панирано, риба, колбаси, пържени ястия,
Продукти : 800 г месо
4-8 с.л. горски плодове (къпини, боровинки и др.)
1 ч.ч. вино или сок от касис
2 глави лук
2 бр. моркови
8-10 бр. гъби
80 г сланина
червен пипер
брашно
мазнина за пържене
сол
захар
Начин на приготвяне:
Горските плодове се варят 15 минути в малко вода и се претриват
през сито.
Полученият сок се смесва с виното, подслажда се с щипка захар и се отдръпва от огъня.
Месото се нарязва на пържоли, които се начукват от двете страни с дървено чукче, овалват се в брашно и се пържат в силно сгорещената мазнина, докато добият златисто кафяв цвят. Изваждат се в затоплен съд.
В същата мазнина се слагат ситно нарязаните сланина, лук, моркови и гъби и се задушават до омекване, поръсват се с щипка сол, захар и червен пипер и се заливат със сока от горските плодове.
Сосът се сгъстява с 1 ч.л. брашно, размито в малко студена вода, и се кипва.
Вари се 15 минути на тих огън.
С него при поднасянето се заливат пържолите.
Пържолите може да се наръсят с черен пипер и лимонов сок.
Аламинути
петък, 11 декември 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Една ябълка на ден

Пилешка салата

Супа със сирене

Шоколадова торта с ягоди

Филе от пилешки гърди в було от шунка

Няма коментари:
Публикуване на коментар