петък, 11 декември 2009 г.

Пържоли по унгарски

Етикети : аламинути, натюр, месо, смляно месо, панирано, риба, колбаси, пържени ястия,


Пържоли по унгарски!!!
Продукти :
6 бр. свински пържоли
100 гр сланина
2 ч.л. червен пипер
100 гр лук кромид стар
200 мл вино червено
4 ск. чесън стар
50 гр сметана квасена
20 гр брашно тип 500


Начин на приготвяне : 1.Начукайте леко пържолите, натрийте ги с чесъна и солта и ги оставете да престоят 30 минути
2.Нарежете сланината и лука надребно, наръсете с червения пипер и разбъркайте добре сместа
3.Изпържете пържолите в силно загрята мазнина
4.Извадете ги и в същата мазнина задушете сланината и лука, поръсени с брашното
5.Когато се позачервят, прибавете виното
6.Кипнете соса, посолете го и варете 10 минути
7.Накрая прибавете сметаната и доварете още 2-3 минути
8.Залейте пържолите с готовия сос и сервирайте с пържени картофи и салата според сезона.


Аламинути

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Една ябълка на ден

Ябълка!!! Англичаните имат поговорка, според която 1 ябълка на ден ще прогони доктора от дома ви.Французите пък препоръчват да изяждате 1 ябълка сутрин за здраве и още 1 вечер - за красота.Ябълките са прекрасна възможност, ако сте решили да започнете диета.Дори се препоръчва поне един ден в месеца да оставаме само на ябълки за разтоварване и пречистване на организма. Сега обаче наближава Коледа и не е време за диети.Затова използвайте безценния плод, зса да си приготвите вкусни ястия и десерти.Ако идеята ви харесва, пробвайте тези рецепти.

Пилешка салата

Пилешка салата!!!...Какво да направим с пилешкото месо, останало от предния ден ? Ето една прекрасна идея...Прочети повече...

Супа със сирене

Супа със сирене!!!Изключително ароматно и бързо за приготвяне предястие, идеално за зимен обед или вечеря...Прочети повече...

Шоколадова торта с ягоди

Шоколадова торта с ягоди!!!С тесто от натурално какао и сметана с ванилия и ягоди, тортата е незаменима за следобедното кафе или чай...Прочети повече...

Филе от пилешки гърди в було от шунка

Филе от пилешки гърди!!!С хрупкавото ароматично було от бекон месото става вкусно и сочно...Прочети повече...