неделя, 6 декември 2009 г.

Пикантен сос

Продукти : 2 супени лъжици оцет, 1 глава кромид лук, 1 1/2 чаена чаша топла вода, сол, черен пипер, 1 супена лъжица брашно, магданоз, 2 кисели краставички, 20 г краве масло.


Начин на приготвяне : Оцетът и ситно нарязаният лук се поставят в тенджера.Варят се на силен огън, докато остане 2/3 от оцета.Прибавят се топлата вода, солта, черният пипер и брашното ( постепенно ).Сместа се разбива с тел за белтъци.Щом кипне, огънят се намалява и сосът ври още 20 минути.Накрая се прибавят ситно нарязаният магданоз, тънички колелца от краставичките и маслото.


Сосове

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Една ябълка на ден

Ябълка!!! Англичаните имат поговорка, според която 1 ябълка на ден ще прогони доктора от дома ви.Французите пък препоръчват да изяждате 1 ябълка сутрин за здраве и още 1 вечер - за красота.Ябълките са прекрасна възможност, ако сте решили да започнете диета.Дори се препоръчва поне един ден в месеца да оставаме само на ябълки за разтоварване и пречистване на организма. Сега обаче наближава Коледа и не е време за диети.Затова използвайте безценния плод, зса да си приготвите вкусни ястия и десерти.Ако идеята ви харесва, пробвайте тези рецепти.

Пилешка салата

Пилешка салата!!!...Какво да направим с пилешкото месо, останало от предния ден ? Ето една прекрасна идея...Прочети повече...

Супа със сирене

Супа със сирене!!!Изключително ароматно и бързо за приготвяне предястие, идеално за зимен обед или вечеря...Прочети повече...

Шоколадова торта с ягоди

Шоколадова торта с ягоди!!!С тесто от натурално какао и сметана с ванилия и ягоди, тортата е незаменима за следобедното кафе или чай...Прочети повече...

Филе от пилешки гърди в було от шунка

Филе от пилешки гърди!!!С хрупкавото ароматично було от бекон месото става вкусно и сочно...Прочети повече...