Етикети : Сосове, това не е ястие, едно от най-важните неща за готвача, сос означава посолен, пикантни, студени, топли сосове,
Продукти : 4 праскови (може и от компот)
1 пакет суха сметана
125 мл прясно мляко
1/2 пакет какаови бисквити
за сос “Сабайон”:
2 яйца
5-6 с. л. захар
50 мл прясно мляко
2-3 с. л. бял ром или вермут (2-3 капки есенция)
Начин на приготвяне : * В купа се сместват продуктите за соса, разбъркват се добре и се поставят на слаб котлон. Сместа се бърка с тел, докато захарта се разтвори напълно и започне да се уплътнява.
* В малка тенджерка се кипва вода, слагат се за 30 секунди прасковите, изваждат се и се охлаждат в леденостудена вода. Обелват се и се нарязват наситно. Ако прасковите са от компот се режат направо на парченца.
* Сметаната се разбива на сняг с прясното мляко по указния от производителя начин, а бисквитите се натрошават в отделна купа.
* На дъното на стъклена чаша се сипва от соса, поръсва се с бисквити и праскови и се нанася от сметаната. Процедурата се повтаря още няколко пъти, но без чашата да се запълва догоре.
Десертът се консумира добре охладен.
Сосове
вторник, 8 декември 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Една ябълка на ден

Пилешка салата

Супа със сирене

Шоколадова торта с ягоди

Филе от пилешки гърди в було от шунка

Няма коментари:
Публикуване на коментар