Етикети : Сосове, това не е ястие, едно от най-важните неща за готвача, сос означава посолен, пикантни, студени, топли сосове,
Продукти : 6 яйчени жълтъка (яйцата задължително трябва да са проверени и да сте сигурни в тях!)
- 1/2 ч.ч. захар
- 1 чаша десертно вино ( може да се използва всякакво друго десертно вино или ликьор)
Начин на приготвяне : Сложете жълтъците и захарта заедно в неръждаем метален съд. Бъркайте с електрически миксер върху много слабо нагрят котлон постоянно, като полека добавяте виното. Варете го най-малко 5 минути, до 10 миннути, бъркайки през цялото време. Ако след това не е лек и “въздушен”, бъркайте го още няколко минутки на висока скорост, може и с миксер, но задължително го бъркайте само в една посока.
Когато сабайона се посгъсти и се превърне в пяна веднага го поднесете с пудинг, гофрети, палачинки или бисквити. Може да го поднесте и с плодове, с банани или с праскови, получава се много ефектна плодова салата.
В Франция скъпите ресторанти го сервират топъл в коняка, с дълга лъжица.
Сосове
вторник, 8 декември 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Една ябълка на ден
Англичаните имат поговорка, според която 1 ябълка на ден ще прогони доктора от дома ви.Французите пък препоръчват да изяждате 1 ябълка сутрин за здраве и още 1 вечер - за красота.Ябълките са прекрасна възможност, ако сте решили да започнете диета.Дори се препоръчва поне един ден в месеца да оставаме само на ябълки за разтоварване и пречистване на организма.
Сега обаче наближава Коледа и не е време за диети.Затова използвайте безценния плод, зса да си приготвите вкусни ястия и десерти.Ако идеята ви харесва, пробвайте тези рецепти.
Пилешка салата
...Какво да направим с пилешкото месо, останало от предния ден ? Ето една прекрасна идея...Прочети повече...
Супа със сирене
Изключително ароматно и бързо за приготвяне предястие, идеално за зимен обед или вечеря...Прочети повече...
Шоколадова торта с ягоди
С тесто от натурално какао и сметана с ванилия и ягоди, тортата е незаменима за следобедното кафе или чай...Прочети повече...
Филе от пилешки гърди в було от шунка
С хрупкавото ароматично було от бекон месото става вкусно и сочно...Прочети повече...
Няма коментари:
Публикуване на коментар