
Продукти : 6 яйчени жълтъка (яйцата задължително трябва да са проверени и да сте сигурни в тях!)
- 1/2 ч.ч. захар
- 1 чаша десертно вино ( може да се използва всякакво друго десертно вино или ликьор)
Начин на приготвяне : Сложете жълтъците и захарта заедно в неръждаем метален съд. Бъркайте с електрически миксер върху много слабо нагрят котлон постоянно, като полека добавяте виното. Варете го най-малко 5 минути, до 10 миннути, бъркайки през цялото време. Ако след това не е лек и “въздушен”, бъркайте го още няколко минутки на висока скорост, може и с миксер, но задължително го бъркайте само в една посока.
Когато сабайона се посгъсти и се превърне в пяна веднага го поднесете с пудинг, гофрети, палачинки или бисквити. Може да го поднесте и с плодове, с банани или с праскови, получава се много ефектна плодова салата.
В Франция скъпите ресторанти го сервират топъл в коняка, с дълга лъжица.
Сосове
Няма коментари:
Публикуване на коментар