
Продукти :
600-800 гр. телешки или свински пържоли без кост
мазнина за пържене
4-8 бр. пилешки дробчета
12-16 бр. пресни гъби
черен пипер
сол
4 бр. пържени чушки
пюре от картофи
пресни домати
магданоз
Начин на приготвяне : Пържолите се начукват с дървено чукче, посоляват се, наръсват се с черен пипер и се изпържват в мазнината.
Слагат се в затоплен съд.
Изпържват се дробчетата и гъбите, нарязани на дребно.
След изваждането се наръсват с по щипка сол и черен пипер.
Разпределят се върху пържолите и се поливат с малко мазнина от пърженето.
Наоколо се подреждат изпържените чушки, пюрето от картофи и филии от доматите, украсени с клончета магданоз.
Аламинути
Няма коментари:
Публикуване на коментар