четвъртък, 3 декември 2009 г.

Панирани чушки

Етикети : Добавки за ястия, гарнитури, обогатяват основното ястие, продукти, приготвяне,


Панирани чушки!!!
Продукти : пиперки 800 г, олио 100 г, яйца 4 бр, брашно 40 г, сухар 40 г, сол.


Начин на приготвяне : За паниране подбираме пиперки от различните сортове капии, защото са месести и сладки. Опичаме ги на силен огън, като предварително ги почистваме от семето. След обелването ги посоляваме, потопяваме ги последователно в брашното, разбитите яйца и счукания на ситно сухар, втори път ги потопяваме в яйцата и ги пържим, докато получат жълторозов цвят. Поднасяме ги с кисело мляко или със салата от домати и лук. Панираните пиперки може да използваме и като гарнитура към печено или пържено месо.


Други гарнитури

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Една ябълка на ден

Ябълка!!! Англичаните имат поговорка, според която 1 ябълка на ден ще прогони доктора от дома ви.Французите пък препоръчват да изяждате 1 ябълка сутрин за здраве и още 1 вечер - за красота.Ябълките са прекрасна възможност, ако сте решили да започнете диета.Дори се препоръчва поне един ден в месеца да оставаме само на ябълки за разтоварване и пречистване на организма. Сега обаче наближава Коледа и не е време за диети.Затова използвайте безценния плод, зса да си приготвите вкусни ястия и десерти.Ако идеята ви харесва, пробвайте тези рецепти.

Пилешка салата

Пилешка салата!!!...Какво да направим с пилешкото месо, останало от предния ден ? Ето една прекрасна идея...Прочети повече...

Супа със сирене

Супа със сирене!!!Изключително ароматно и бързо за приготвяне предястие, идеално за зимен обед или вечеря...Прочети повече...

Шоколадова торта с ягоди

Шоколадова торта с ягоди!!!С тесто от натурално какао и сметана с ванилия и ягоди, тортата е незаменима за следобедното кафе или чай...Прочети повече...

Филе от пилешки гърди в було от шунка

Филе от пилешки гърди!!!С хрупкавото ароматично було от бекон месото става вкусно и сочно...Прочети повече...