четвъртък, 3 декември 2009 г.

Спанак с галета

Спанак с галета!!!
Продукти : 0,500 кг спанак, 1 връзка пресен лук, 1/2 пакетче краве масло, 1/2 чаена чаша галета, сол на вкус.


Начин на приготвяне : Спанакът се изчиства, измива и се слага в гореща вода.Когато се свари, се вади с решетеста лъжица, охлажда и накълцва.В тенджера се запържва и част от кравето масло, измитият и ситно нарязан лук, прибавя се спанакът и се залива с малко вода.Посолява се на вкус.Гарнитурата се оставя да ври на тих огън, докато остане само на масло.Отделно се запържва галетата в останалото краве масло, докато добие златист цвят и се прибавя към спанака.Гарнитурата се разбърква добре.


Други гарнитури

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Една ябълка на ден

Ябълка!!! Англичаните имат поговорка, според която 1 ябълка на ден ще прогони доктора от дома ви.Французите пък препоръчват да изяждате 1 ябълка сутрин за здраве и още 1 вечер - за красота.Ябълките са прекрасна възможност, ако сте решили да започнете диета.Дори се препоръчва поне един ден в месеца да оставаме само на ябълки за разтоварване и пречистване на организма. Сега обаче наближава Коледа и не е време за диети.Затова използвайте безценния плод, зса да си приготвите вкусни ястия и десерти.Ако идеята ви харесва, пробвайте тези рецепти.

Пилешка салата

Пилешка салата!!!...Какво да направим с пилешкото месо, останало от предния ден ? Ето една прекрасна идея...Прочети повече...

Супа със сирене

Супа със сирене!!!Изключително ароматно и бързо за приготвяне предястие, идеално за зимен обед или вечеря...Прочети повече...

Шоколадова торта с ягоди

Шоколадова торта с ягоди!!!С тесто от натурално какао и сметана с ванилия и ягоди, тортата е незаменима за следобедното кафе или чай...Прочети повече...

Филе от пилешки гърди в було от шунка

Филе от пилешки гърди!!!С хрупкавото ароматично було от бекон месото става вкусно и сочно...Прочети повече...