
Продукти : 0,500 кг спанак, 1 връзка пресен лук, 1/2 пакетче краве масло, 1/2 чаена чаша галета, сол на вкус.
Начин на приготвяне : Спанакът се изчиства, измива и се слага в гореща вода.Когато се свари, се вади с решетеста лъжица, охлажда и накълцва.В тенджера се запържва и част от кравето масло, измитият и ситно нарязан лук, прибавя се спанакът и се залива с малко вода.Посолява се на вкус.Гарнитурата се оставя да ври на тих огън, докато остане само на масло.Отделно се запържва галетата в останалото краве масло, докато добие златист цвят и се прибавя към спанака.Гарнитурата се разбърква добре.
Други гарнитури
Няма коментари:
Публикуване на коментар