понеделник, 7 декември 2009 г.

Женевски сос

Етикети : Сосове, това не е ястие, едно от най-важните неща за готвача, сос означава посолен, пикантни, студени, топли сосове,


Женевски сос!!!
Продукти : 2 супени лъжици масло
ситно нарязани гъби
1 шепа магданоз
2-3 скилидки чесън
1 филия хляб
1 чаена чаша бульон
1 чаена чаша червено вино
черен пипер
сол


Начин на приготвяне : В тенджера се сгорещяват маслото.
Прибавят се ситно нарязаните гъби, магданоза, счукания чесън, 1 филия от средата на студен хляб, натрошен на дребно, бульона от концентрат и червеното вино.
Сместа се вари, докато омекнат гъбите.
Соса се прецежда, подправя се със сол и черен пипер на вкус и се поднася към варено месо или риба.


Сосове

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Една ябълка на ден

Ябълка!!! Англичаните имат поговорка, според която 1 ябълка на ден ще прогони доктора от дома ви.Французите пък препоръчват да изяждате 1 ябълка сутрин за здраве и още 1 вечер - за красота.Ябълките са прекрасна възможност, ако сте решили да започнете диета.Дори се препоръчва поне един ден в месеца да оставаме само на ябълки за разтоварване и пречистване на организма. Сега обаче наближава Коледа и не е време за диети.Затова използвайте безценния плод, зса да си приготвите вкусни ястия и десерти.Ако идеята ви харесва, пробвайте тези рецепти.

Пилешка салата

Пилешка салата!!!...Какво да направим с пилешкото месо, останало от предния ден ? Ето една прекрасна идея...Прочети повече...

Супа със сирене

Супа със сирене!!!Изключително ароматно и бързо за приготвяне предястие, идеално за зимен обед или вечеря...Прочети повече...

Шоколадова торта с ягоди

Шоколадова торта с ягоди!!!С тесто от натурално какао и сметана с ванилия и ягоди, тортата е незаменима за следобедното кафе или чай...Прочети повече...

Филе от пилешки гърди в було от шунка

Филе от пилешки гърди!!!С хрупкавото ароматично було от бекон месото става вкусно и сочно...Прочети повече...