Продукти за 4 порции : 600 г месо от бут или шол, отрязано напречно на мускула, 4 резена шунка, 2 яйца, 4-8 чаени лъжички настъргано сирене, по 2 щипки червен и черен пипер, ким, 2 супени лъжици растително масло, 8-10 супени лъжици галета, брашно, мазнина за пържене, сол.
Почистеното от сухожилията и ципите месо се нарязва на шницели, които се начукват от двете страни, посоляват се и се наръсват с черен пипер.След като отлежат 1 час, се овалват в брашно, потапят се в разбитите с растителното масло яйца, в галетата, отново в яйцата и галетата.Изпържват се в гореща мазнина и се слагат в затоплена чиния.Върху всяко парче шунка се слага от настърганото сирене, смесено с червен пипер и счукан ким.Увиват се рула, които се завързват с чист конец, потапят се в разбитите яйца и галетата и се изпържват.Освобождават се от конеца и върху всеки шницел се слага по 1 руло от шунката.Отстрани шницелите се гарнират с пържени картофи и кисели краставички.Отделно се поднася салата според сезона.
Аламинути
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Една ябълка на ден

Пилешка салата

Супа със сирене

Шоколадова торта с ягоди

Филе от пилешки гърди в було от шунка

Няма коментари:
Публикуване на коментар