Етикети : аламинути, натюр, месо, смляно месо, панирано, риба, колбаси, пържени ястия,
Продукти :
* около 2 кг месо от овнешки бут
* 2 връзки корени за супа
* 1 глава кромид лук
* 4 бр. яйца
* 1 ч.ч. прясно мляко
* брашно
* галета
* 8 ч.ч. костена отвара
* 1 дафинов лист
* 4 карамфилчета
* няколко зърна черен пипер
* мазнина за пържене
* 30 г масло
* сол
* магданоз
Начин на приготвяне : Месото се разрязва по бедрената кост и на нейното място се слагат половината корени за супа, нарязани на ситно и смесени с магданоз и сол. След това месото се завързва с чист канап и се оставя да отлежи на хладно място поне един час. Костената отвара се кипва заедно с останалите корени за супа, също нарязани на ситно, дафиновия лист, черния пипер и лука със забодените в него карамфилчета. Прибавя се месото и се вари около един час, след което се изважда, оставя се да изстине и се освобождава от канапа. Разрязва се на 10 шницела, напречно на мускула. От яйцата, млякото, щипка сол и брашно се прави гъсто палачинково тесто, в което се панират шницелите, а след това се овалват в галета. Изпържват се в много гореща мазнина до златисто оцветяване, изваждат се в затоплена чиния и върху всеки се слага по парченце масло.
Аламинути
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Една ябълка на ден

Пилешка салата

Супа със сирене

Шоколадова торта с ягоди

Филе от пилешки гърди в було от шунка

Няма коментари:
Публикуване на коментар