Етикети : аламинути, натюр, месо, смляно месо, панирано, риба, колбаси, пържени ястия,
Продукти :
* 800 г свинско месо (каре без кости)
* ким
* червен пипер
* 2 скилидки чесън
* 2 ч.ч. бульон или подсолена гореща вода
* 1 ч.ч. галета
* мазнина за пържене
* 3 с.л. брашно
* 2 бр. яйца
* 2 с.л. прясно мляко
За соса:
* 1-2 бр. кисели краставички
* 1 с.л. брашно
* 1 глава лук
* горчица
* щипка захар
Начин на приготвяне : Месото се освобождава от излишната тлъстина, увива се в кърпа и се начуква. Натрива се обилно със счукан с 1/4 ч.л. сол ким и щипка червен пипер. Подготвеното месо се слага в съд върху изрязаната тлъстина и се вари в предварително загрята фурна, като се полива през 5 минути с горещия бульон, в който е кипнат чесънът. След 30 минути месото се изважда от фурната и се оставя да се охлади в соса си. С остър нож се нарязва на шницели, които се панират в гъсто палачинково тесто, приготвено от яйцата, прясното мляко и брашното, разбити с щипка сол, а след това в галетата и се пържат бързо в силно загрята мазнина до златист цвят. В соса от месото се размиват брашното и отделно свареният лук, кипват се и се претриват през сито, след което се прибавят нарязаните на малки кубчета краставички, горчицата, захар и сол на вкус.
Аламинути
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Една ябълка на ден

Пилешка салата

Супа със сирене

Шоколадова торта с ягоди

Филе от пилешки гърди в було от шунка

Няма коментари:
Публикуване на коментар