събота, 12 декември 2009 г.

Медальон с шунка

Етикети : аламинути, натюр, месо, смляно месо, панирано, риба, колбаси, пържени ястия,


Продукти :
* 8 бр. телешки медальони
* 4 филии шунка (около 100 г)
* сол
* брашно
* черен пи­пер
* 4 с.л. сметана
* 4 с.л. бульон
* мазни­на за пържене


Начин на приготвяне : Медальоните, леко начукани, се посоляват и се овалват в брашно, след което се изпържват в гореща мазнина. Изваждат се в затоплена чиния и се наръсват с черен пипер. В мазнината се изпържва шунката (колкото да се затопли). Медальоните се нареждат по два, като помежду им се слага по едно парче шунка. Мазнината от пърженето се разрежда с бульона и сметаната и се излива върху медальоните.


Аламинути

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Една ябълка на ден

Ябълка!!! Англичаните имат поговорка, според която 1 ябълка на ден ще прогони доктора от дома ви.Французите пък препоръчват да изяждате 1 ябълка сутрин за здраве и още 1 вечер - за красота.Ябълките са прекрасна възможност, ако сте решили да започнете диета.Дори се препоръчва поне един ден в месеца да оставаме само на ябълки за разтоварване и пречистване на организма. Сега обаче наближава Коледа и не е време за диети.Затова използвайте безценния плод, зса да си приготвите вкусни ястия и десерти.Ако идеята ви харесва, пробвайте тези рецепти.

Пилешка салата

Пилешка салата!!!...Какво да направим с пилешкото месо, останало от предния ден ? Ето една прекрасна идея...Прочети повече...

Супа със сирене

Супа със сирене!!!Изключително ароматно и бързо за приготвяне предястие, идеално за зимен обед или вечеря...Прочети повече...

Шоколадова торта с ягоди

Шоколадова торта с ягоди!!!С тесто от натурално какао и сметана с ванилия и ягоди, тортата е незаменима за следобедното кафе или чай...Прочети повече...

Филе от пилешки гърди в було от шунка

Филе от пилешки гърди!!!С хрупкавото ароматично було от бекон месото става вкусно и сочно...Прочети повече...