Етикети : аламинути, натюр, месо, смляно месо, панирано, риба, колбаси, пържени ястия,
Продукти :
* 500 г смляно месо смес
* 2 ч.л. доматено пюре
* 20 бр. гъби
* 1 глава лук
* 30 г масло
* 2 с.л. настърган Пармезан
* галета
* 2 бр. яйца
* брашно
* 1/2 ч.ч. прясно мляко
* сол
* черен пипер
* магданоз
* мазнина за пържене
* кашкавал.
Начин на приготвяне : Смляното месо се омесва със сол, черен пипер, Пармезана и 2 с.л. галета. Лукът и гъбите, ситно нарязани, се задушават в маслото, прибавят се доматеното пюре и нарязан магданоз и се смесват с месото. Оформят се 4 шницела, овалват се в брашно и се оставят няколко минути да отлежат. От яйцата, прясното мляко, щипка сол и брашно се прави гъсто палачинково тесто, в което се потапят шницелите, а след това се панират в галета и се пържат в много сгорещената мазнина до златист цвят. Докато са горещи, се наръсват с настърган кашкавал.
Аламинути
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Една ябълка на ден
Англичаните имат поговорка, според която 1 ябълка на ден ще прогони доктора от дома ви.Французите пък препоръчват да изяждате 1 ябълка сутрин за здраве и още 1 вечер - за красота.Ябълките са прекрасна възможност, ако сте решили да започнете диета.Дори се препоръчва поне един ден в месеца да оставаме само на ябълки за разтоварване и пречистване на организма.
Сега обаче наближава Коледа и не е време за диети.Затова използвайте безценния плод, зса да си приготвите вкусни ястия и десерти.Ако идеята ви харесва, пробвайте тези рецепти.
Пилешка салата
...Какво да направим с пилешкото месо, останало от предния ден ? Ето една прекрасна идея...Прочети повече...
Супа със сирене
Изключително ароматно и бързо за приготвяне предястие, идеално за зимен обед или вечеря...Прочети повече...
Шоколадова торта с ягоди
С тесто от натурално какао и сметана с ванилия и ягоди, тортата е незаменима за следобедното кафе или чай...Прочети повече...
Филе от пилешки гърди в було от шунка
С хрупкавото ароматично було от бекон месото става вкусно и сочно...Прочети повече...
Няма коментари:
Публикуване на коментар