Продукти за 4 порции : 500 г смляно месо, 100 г настърган кашкавал, 2 големи сварени картофа, 2 скилидки чесън, сол, черен пипер, 2 яйца, брашно, галета, мазнина за пържене, 1 малка кисела краставичка.
Начин на приготвяне : Месото се омесва с много ситно нарязаната кисела краставичка, кашкавала, настърганите картофи, стрития с малко сол чесън, черен пипер и сол на вкус ( ако тестото е рядко, се прибавя малко галета ).Оформят се 4 шницела, овалват се в брашно и се оставят да отлежат, след което се панират ( може и 2 пъти ) в разбитите яйца и галета.Пържат се в гореща мазнина до златист цвят.
Поднасят се с картофено пюре, задушени моркови и туршия или салата според сезона.
Аламинути
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Една ябълка на ден

Пилешка салата

Супа със сирене

Шоколадова торта с ягоди

Филе от пилешки гърди в було от шунка

Няма коментари:
Публикуване на коментар