
Продукти :
* 1 бр. пиле около 1 кг
* 1 връзка корени за супа
* сол
* черен пипер
* брашно
* галета
* 1 бр. яйце
* 3-4 с.л. прясно мляко
* кашкавал
* настъргана лимонова кора
* лимонов сок
* 20 г масло
* костена отвара или подсолена вода
* мазнина за пържене
Начин на приготвяне : Почистеното пиле се вари в костена отвара или подсолена вода (колкото да го покрие) с едро нарязаните корени за супа. Изважда се, почиства се от кожата и костите, нарязва се на порции и се наръсва със сол, черен пипер и няколко капки лимонов сок. Приготвя се гъсто палачинково тесто от яйцето, млякото и щипка сол. Котлетите се потапят в тестото, а след това се притискат добре в галета и се изпържват един по един до златисто оцветяване в гореща мазнина. Върху всеки котлет веднага след изпържването му се слагат парченце масло, настъргана лимонова кора и настърган кашкавал.
Аламинути
Няма коментари:
Публикуване на коментар