Етикети : аламинути, натюр, месо, смляно месо, панирано, риба, колбаси, пържени ястия,
Продукти :
* 1 бр. пиле около 1 кг
* 1 връзка корени за супа
* сол
* черен пипер
* брашно
* галета
* 1 бр. яйце
* 3-4 с.л. прясно мляко
* кашкавал
* настъргана лимонова кора
* лимонов сок
* 20 г масло
* костена отвара или подсолена вода
* мазнина за пържене
Начин на приготвяне : Почистеното пиле се вари в костена отвара или подсолена вода (колкото да го покрие) с едро нарязаните корени за супа. Изважда се, почиства се от кожата и костите, нарязва се на порции и се наръсва със сол, черен пипер и няколко капки лимонов сок. Приготвя се гъсто палачинково тесто от яйцето, млякото и щипка сол. Котлетите се потапят в тестото, а след това се притискат добре в галета и се изпържват един по един до златисто оцветяване в гореща мазнина. Върху всеки котлет веднага след изпържването му се слагат парченце масло, настъргана лимонова кора и настърган кашкавал.
Аламинути
неделя, 27 декември 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Една ябълка на ден
Англичаните имат поговорка, според която 1 ябълка на ден ще прогони доктора от дома ви.Французите пък препоръчват да изяждате 1 ябълка сутрин за здраве и още 1 вечер - за красота.Ябълките са прекрасна възможност, ако сте решили да започнете диета.Дори се препоръчва поне един ден в месеца да оставаме само на ябълки за разтоварване и пречистване на организма.
Сега обаче наближава Коледа и не е време за диети.Затова използвайте безценния плод, зса да си приготвите вкусни ястия и десерти.Ако идеята ви харесва, пробвайте тези рецепти.
Пилешка салата
...Какво да направим с пилешкото месо, останало от предния ден ? Ето една прекрасна идея...Прочети повече...
Супа със сирене
Изключително ароматно и бързо за приготвяне предястие, идеално за зимен обед или вечеря...Прочети повече...
Шоколадова торта с ягоди
С тесто от натурално какао и сметана с ванилия и ягоди, тортата е незаменима за следобедното кафе или чай...Прочети повече...
Филе от пилешки гърди в було от шунка
С хрупкавото ароматично було от бекон месото става вкусно и сочно...Прочети повече...
Няма коментари:
Публикуване на коментар