неделя, 27 декември 2009 г.

Котлети " Пожарски "

Етикети : аламинути, натюр, месо, смляно месо, панирано, риба, колбаси, пържени ястия,


Продукти :
400гр. пилешко мляно месо
300гр. свинско мляно месо
1к.ч. заквасена сметана
2с.л. кисело мляко с връх
1ч.ч. мокри хлебни трохи
1бр. яйце
1ч.ч. много ситно нарязан лук
1к.ч. нарязан магданоз
чер пипер
сол

3бр. яйца за паниране
галета и царевично брашно 50/50


Начин на приготвяне : Омесваме продуктите много добре.Оставяме каймата да се охлади и стегне.Приготвяме котлети.Панираме в яйца и галета.Пържим в средно сгорещена мазнина до готовност.
Може да сервираме с пържени картофи и свежа салата.


Аламинути

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Една ябълка на ден

Ябълка!!! Англичаните имат поговорка, според която 1 ябълка на ден ще прогони доктора от дома ви.Французите пък препоръчват да изяждате 1 ябълка сутрин за здраве и още 1 вечер - за красота.Ябълките са прекрасна възможност, ако сте решили да започнете диета.Дори се препоръчва поне един ден в месеца да оставаме само на ябълки за разтоварване и пречистване на организма. Сега обаче наближава Коледа и не е време за диети.Затова използвайте безценния плод, зса да си приготвите вкусни ястия и десерти.Ако идеята ви харесва, пробвайте тези рецепти.

Пилешка салата

Пилешка салата!!!...Какво да направим с пилешкото месо, останало от предния ден ? Ето една прекрасна идея...Прочети повече...

Супа със сирене

Супа със сирене!!!Изключително ароматно и бързо за приготвяне предястие, идеално за зимен обед или вечеря...Прочети повече...

Шоколадова торта с ягоди

Шоколадова торта с ягоди!!!С тесто от натурално какао и сметана с ванилия и ягоди, тортата е незаменима за следобедното кафе или чай...Прочети повече...

Филе от пилешки гърди в було от шунка

Филе от пилешки гърди!!!С хрупкавото ароматично було от бекон месото става вкусно и сочно...Прочети повече...