Етикети : аламинути, натюр, месо, смляно месо, панирано, риба, колбаси, пържени ястия,
Продукти :
* 900 гр. свински пържоли
* 2 глави лук
* 3 скилидки чесън
* 2 с.л. оцет
* 1 ч.ч. вино
* олио
* сол
* черен пипер
* горчица
Начин на приготвяне:
Пържолите се начукват от двете страни, натриват се с лека и чесъна, предварително счукани със сол, и се оставят няколко часа в марината от оцет, виното, малко олио и горчица (на вкус). От време на време се обръщат.
Пекат се по 5-6 мин. от всяка страта върху силна скара, като при обръщането се поливат с малко марината.
Поднасят се с картофи и прясна салата.
Аламинути
петък, 11 декември 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Една ябълка на ден
Англичаните имат поговорка, според която 1 ябълка на ден ще прогони доктора от дома ви.Французите пък препоръчват да изяждате 1 ябълка сутрин за здраве и още 1 вечер - за красота.Ябълките са прекрасна възможност, ако сте решили да започнете диета.Дори се препоръчва поне един ден в месеца да оставаме само на ябълки за разтоварване и пречистване на организма.
Сега обаче наближава Коледа и не е време за диети.Затова използвайте безценния плод, зса да си приготвите вкусни ястия и десерти.Ако идеята ви харесва, пробвайте тези рецепти.
Пилешка салата
...Какво да направим с пилешкото месо, останало от предния ден ? Ето една прекрасна идея...Прочети повече...
Супа със сирене
Изключително ароматно и бързо за приготвяне предястие, идеално за зимен обед или вечеря...Прочети повече...
Шоколадова торта с ягоди
С тесто от натурално какао и сметана с ванилия и ягоди, тортата е незаменима за следобедното кафе или чай...Прочети повече...
Филе от пилешки гърди в було от шунка
С хрупкавото ароматично було от бекон месото става вкусно и сочно...Прочети повече...
Няма коментари:
Публикуване на коментар