Етикети : аламинути, натюр, месо, смляно месо, панирано, риба, колбаси, пържени ястия,
Продукти :
* 800 г телешко филе
* 4 парчета сварен мозък
* 4 парчета пържен дроб (телешки или пилешки)
* 2 бр. яйца
* 4 филии сух бял хляб без кората
* 1 с.л. брашно
* 15-20 бр. гъби
* 50 мл бяло вино
* мазнина за пържене
* сол
* черен пипер
Начин на приготвяне : Месото се почиства от ципи, разрязва се на 4 парчета, които се начукват леко, посоляват се, овалват се в брашно и се пържат в сгорещена мазнина до светлокафяв цвят. Правят се канапета от белия хляб, като филиите се потапят в разбитите яйца и се изпържват в същата мазнина. Върху всяко канапе се слагат последователно филето, мозъкът, дробът и по една цяла гъба, задушена с останалите ситно нарязани гъби в малко мазнина, посолени с щипка сол и черен пипер. Нарязаните гъби се наръсват с брашното, разбъркват се и сосът се разрежда с виното, след което се вари 4-5 минути. Посолява се и се изсипва отстрани при филето.
Аламинути
събота, 12 декември 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Една ябълка на ден
Англичаните имат поговорка, според която 1 ябълка на ден ще прогони доктора от дома ви.Французите пък препоръчват да изяждате 1 ябълка сутрин за здраве и още 1 вечер - за красота.Ябълките са прекрасна възможност, ако сте решили да започнете диета.Дори се препоръчва поне един ден в месеца да оставаме само на ябълки за разтоварване и пречистване на организма.
Сега обаче наближава Коледа и не е време за диети.Затова използвайте безценния плод, зса да си приготвите вкусни ястия и десерти.Ако идеята ви харесва, пробвайте тези рецепти.
Пилешка салата
...Какво да направим с пилешкото месо, останало от предния ден ? Ето една прекрасна идея...Прочети повече...
Супа със сирене
Изключително ароматно и бързо за приготвяне предястие, идеално за зимен обед или вечеря...Прочети повече...
Шоколадова торта с ягоди
С тесто от натурално какао и сметана с ванилия и ягоди, тортата е незаменима за следобедното кафе или чай...Прочети повече...
Филе от пилешки гърди в було от шунка
С хрупкавото ароматично було от бекон месото става вкусно и сочно...Прочети повече...
Няма коментари:
Публикуване на коментар