
Продукти :
* 800 г телешко филе
* 4 парчета сварен мозък
* 4 парчета пържен дроб (телешки или пилешки)
* 2 бр. яйца
* 4 филии сух бял хляб без кората
* 1 с.л. брашно
* 15-20 бр. гъби
* 50 мл бяло вино
* мазнина за пържене
* сол
* черен пипер
Начин на приготвяне : Месото се почиства от ципи, разрязва се на 4 парчета, които се начукват леко, посоляват се, овалват се в брашно и се пържат в сгорещена мазнина до светлокафяв цвят. Правят се канапета от белия хляб, като филиите се потапят в разбитите яйца и се изпържват в същата мазнина. Върху всяко канапе се слагат последователно филето, мозъкът, дробът и по една цяла гъба, задушена с останалите ситно нарязани гъби в малко мазнина, посолени с щипка сол и черен пипер. Нарязаните гъби се наръсват с брашното, разбъркват се и сосът се разрежда с виното, след което се вари 4-5 минути. Посолява се и се изсипва отстрани при филето.
Аламинути
Няма коментари:
Публикуване на коментар