Продукти : бялото месо от по голямо пиле, 50 г краве масло, 2 супени лъжици растително масло, 50 г шунка, 4-5 задушени в масло гъби, сол, черен пипер, 1 яйце, галета, 1 филия бял хляб ( без кората ), 1-2 супени лъжици бульон.
Начин на приготвяне : От бялото месо се отделят голямото и малкото филе, начукват се леко с мокро дървено чукче, посоляват се и се наръсват с черен пипер.Шунката се нарязва много ситно, смесва се със задушените гъби и се поставя върху по-голямото филе.Покрива се с малкото, крайщата на голямото се загъват и се оформя котлет, който се потапя последователно в разбитото яйце, след това в галета, и отново в яйце и галета.Котлетът се пържи в много сгорещена смес от кравето и растителното масло ( маслена баня ) и се изважда в затоплена чиния.В мазнината от пърженето се изпържва хлебната филия, леко издълбана в средата и навлажнена с бульона.Котлетът се поставя върху хлебното канапе, полива се с малко разтопено краве масло и се гарнира със задушен ориз, кисели краставички или червени домати и маслини.
Аламинути
понеделник, 28 декември 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Една ябълка на ден

Пилешка салата

Супа със сирене

Шоколадова торта с ягоди

Филе от пилешки гърди в було от шунка

Няма коментари:
Публикуване на коментар