сряда, 2 декември 2009 г.

Прясно зеле

Етикети : Добавки за ястия, гарнитури, обогатяват основното ястие, продукти, приготвяне,


прясно зеле гарнитура!!!
Продукти :
около 1 кг прясно зеле
2 с.л. оцет
3-4 с.л. олио
ким
черен пипер
сол


Начин на приготвяне : Посолете нарязаното на тънки ивички зеле, полейте го с оцета и го намачкайте хубаво с ръце. Добавете олиото, черния пипер, 1 ч.л. ким и сол на вкус. Сложете зелето да се задущи, като наливате по чаша гореща вода от време на време. Свалете го от огъня, когато омекне.
Гарнитурата е подходяща за печено или пържено месо.


Други гарнитури

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Една ябълка на ден

Ябълка!!! Англичаните имат поговорка, според която 1 ябълка на ден ще прогони доктора от дома ви.Французите пък препоръчват да изяждате 1 ябълка сутрин за здраве и още 1 вечер - за красота.Ябълките са прекрасна възможност, ако сте решили да започнете диета.Дори се препоръчва поне един ден в месеца да оставаме само на ябълки за разтоварване и пречистване на организма. Сега обаче наближава Коледа и не е време за диети.Затова използвайте безценния плод, зса да си приготвите вкусни ястия и десерти.Ако идеята ви харесва, пробвайте тези рецепти.

Пилешка салата

Пилешка салата!!!...Какво да направим с пилешкото месо, останало от предния ден ? Ето една прекрасна идея...Прочети повече...

Супа със сирене

Супа със сирене!!!Изключително ароматно и бързо за приготвяне предястие, идеално за зимен обед или вечеря...Прочети повече...

Шоколадова торта с ягоди

Шоколадова торта с ягоди!!!С тесто от натурално какао и сметана с ванилия и ягоди, тортата е незаменима за следобедното кафе или чай...Прочети повече...

Филе от пилешки гърди в було от шунка

Филе от пилешки гърди!!!С хрупкавото ароматично було от бекон месото става вкусно и сочно...Прочети повече...