Продукти : 1 кг картофи, 2-3 супени лъжици краве масло, 2-3 супени лъжици брашно, 1 глава лук, сол, черен пипер, бахар, 1 супена лъжица оцет, 1 чаена лъжичка червен пипер.
Начин на приготвяне : Картофите се сваряват, обелват и нарязват на филии.В кравето масло се запържва брашното, а след него и нарязаният лук.След като и той се позапържи, сосът се разрежда с хадка вода.Оставя се да поври, след което се прибавят картофите, солта, бахарът, черния пипер и оцетът.Слад като сместа поври още известно време, се сваля от огъня.Отделно в малко масло се запържва червеният пипер и с него се заливат картофите малко преди поднасянето.
Отлична гарнитура за пържени яйца и пържоли.
Други гарнитури
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Една ябълка на ден

Пилешка салата

Супа със сирене

Шоколадова торта с ягоди

Филе от пилешки гърди в було от шунка

Няма коментари:
Публикуване на коментар