
Продукти :
* 4 бр. телешки котлета
* 2 бр. яйца
* 5 с.л. прясно мляко
* 4-5 с.л. брашно
* галета
* сол
* черен пипер
* 4 бр. моркови
* 15-20 бр. гъби
* мазнина за пържене
Начин на приготвяне : Почистените от ципите котлети се посоляват и се наръсват с черен пипер. Потапят се в тесто, приготвено от яйцата, млякото, брашното и щипка сол, а след това в галета и се изпържват от едната страна в гореща мазнина. Обръщат се и се прибавят ситно нарязаните моркови и гъби. Като се изпържват и от двете страни, котлетите се изваждат в топла чиния, а морковите и гъбите се пържат още няколко минути, посолени с щипка сол. Наръсват се с черен пипер и се разпределят върху котлетите, а отстрани се изсипва мазнината от пърженето.
Аламинути
Няма коментари:
Публикуване на коментар