неделя, 27 декември 2009 г.

Панирани телешки котлети с гъби и моркови

Етикети : аламинути, натюр, месо, смляно месо, панирано, риба, колбаси, пържени ястия,


Панирани телешки котлети!!!
Продукти :
* 4 бр. телешки котлета
* 2 бр. яйца
* 5 с.л. прясно мляко
* 4-5 с.л. брашно
* галета
* сол
* черен пипер
* 4 бр. моркови
* 15-20 бр. гъби
* мазнина за пържене


Начин на приготвяне : Почистените от ципите котлети се посоляват и се наръсват с черен пипер. Потапят се в тесто, приготвено от яйцата, млякото, брашното и щипка сол, а след това в галета и се изпържват от едната страна в гореща мазнина. Обръщат се и се прибавят ситно нарязаните моркови и гъби. Като се изпържват и от двете страни, котлетите се изваждат в топла чиния, а морковите и гъбите се пържат още няколко минути, посолени с щипка сол. Наръсват се с черен пипер и се разпределят върху котлетите, а отстрани се изсипва мазнината от пърженето.


Аламинути

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Една ябълка на ден

Ябълка!!! Англичаните имат поговорка, според която 1 ябълка на ден ще прогони доктора от дома ви.Французите пък препоръчват да изяждате 1 ябълка сутрин за здраве и още 1 вечер - за красота.Ябълките са прекрасна възможност, ако сте решили да започнете диета.Дори се препоръчва поне един ден в месеца да оставаме само на ябълки за разтоварване и пречистване на организма. Сега обаче наближава Коледа и не е време за диети.Затова използвайте безценния плод, зса да си приготвите вкусни ястия и десерти.Ако идеята ви харесва, пробвайте тези рецепти.

Пилешка салата

Пилешка салата!!!...Какво да направим с пилешкото месо, останало от предния ден ? Ето една прекрасна идея...Прочети повече...

Супа със сирене

Супа със сирене!!!Изключително ароматно и бързо за приготвяне предястие, идеално за зимен обед или вечеря...Прочети повече...

Шоколадова торта с ягоди

Шоколадова торта с ягоди!!!С тесто от натурално какао и сметана с ванилия и ягоди, тортата е незаменима за следобедното кафе или чай...Прочети повече...

Филе от пилешки гърди в було от шунка

Филе от пилешки гърди!!!С хрупкавото ароматично було от бекон месото става вкусно и сочно...Прочети повече...