Продукти за 4 порции : 500 г телешко смляно месо ( или смес ), 2 филии сух бял хляб без кората, 3-4 супени лъжици прясно мляко, 1 глава лук, 2 яйца, магданоз, сол, черен пипер, мазнина за пържене, брашно, галета ( трохи от сух хляб ).
Начин на приготвяне : Хлябът се навлажнява с млякото и се смила заедно с месото и лука.Прибавят се ситно нарязан магданоз, черен пипер и 1 жълтък.Сместа се омесва, овалва се в брашно и се оставя да отлежи 1 час.Оформят се 8 триъгълни котлета и се панират в разбито яйце и в галета два пъти.Пържат се в силно сгорещена мазнина до златист цвят.
Сервират се с пържени картофи, полят с масло и запържена галета зелен фасул и със салата според сезона.
Аламинути
неделя, 27 декември 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Една ябълка на ден
Англичаните имат поговорка, според която 1 ябълка на ден ще прогони доктора от дома ви.Французите пък препоръчват да изяждате 1 ябълка сутрин за здраве и още 1 вечер - за красота.Ябълките са прекрасна възможност, ако сте решили да започнете диета.Дори се препоръчва поне един ден в месеца да оставаме само на ябълки за разтоварване и пречистване на организма.
Сега обаче наближава Коледа и не е време за диети.Затова използвайте безценния плод, зса да си приготвите вкусни ястия и десерти.Ако идеята ви харесва, пробвайте тези рецепти.
Пилешка салата
...Какво да направим с пилешкото месо, останало от предния ден ? Ето една прекрасна идея...Прочети повече...
Супа със сирене
Изключително ароматно и бързо за приготвяне предястие, идеално за зимен обед или вечеря...Прочети повече...
Шоколадова торта с ягоди
С тесто от натурално какао и сметана с ванилия и ягоди, тортата е незаменима за следобедното кафе или чай...Прочети повече...
Филе от пилешки гърди в було от шунка
С хрупкавото ароматично було от бекон месото става вкусно и сочно...Прочети повече...
Няма коментари:
Публикуване на коментар