Продукти за 4 порции : 500 г телешко смляно месо ( или смес ), 2 филии сух бял хляб без кората, 3-4 супени лъжици прясно мляко, 1 глава лук, 2 яйца, магданоз, сол, черен пипер, мазнина за пържене, брашно, галета ( трохи от сух хляб ).
Начин на приготвяне : Хлябът се навлажнява с млякото и се смила заедно с месото и лука.Прибавят се ситно нарязан магданоз, черен пипер и 1 жълтък.Сместа се омесва, овалва се в брашно и се оставя да отлежи 1 час.Оформят се 8 триъгълни котлета и се панират в разбито яйце и в галета два пъти.Пържат се в силно сгорещена мазнина до златист цвят.
Сервират се с пържени картофи, полят с масло и запържена галета зелен фасул и със салата според сезона.
Аламинути
неделя, 27 декември 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Една ябълка на ден

Пилешка салата

Супа със сирене

Шоколадова торта с ягоди

Филе от пилешки гърди в було от шунка

Няма коментари:
Публикуване на коментар