
Продукти :
* 1 глава лук
* 1 корен от магданоз
* 30 г масло
* 2 с.л. брашно
* 2 ч.ч. бульон по желание
* 1 бр. яйце
* лимонов сок
* сол
Начин на приготвяне : Нарязваме на дребно почистените корени и лукът. Задушаваме ги с малко сол в маслото. Прибавяме брашното и пържим до светложълто оцветяване. Разреждаме с бульона получената смес и варим около десетина минути. След като сосът се сгъсти го отстраняваме от огъна и го застройваме с разбитото яйце и с лимоновия сок. Ако искаме сосът да е по-фин, то го прецеждаме без да претриваме зеленчуците. Сервираме го в сосиера и го поръсваме с лимонови капки.
Сосове
Няма коментари:
Публикуване на коментар