Етикети : аламинути, натюр, месо, смляно месо, панирано, риба, колбаси, пържени ястия,
Продукти :
* 400 г телешко месо
* 150 г птиче месо
* 1 бр. морков
* 1 лист от керевиз
* 1 глава лук
* 1 дебела филия сух бял хляб без кората
* 2 с.л. прясно мляко
* 8 филета от аншоа
* 30 г масло
* сол
* черен пипер
* 2 бр. яйца
* магданоз
* брашно
* галета
* мазнина за пържене
* 1 с.л. растително масло
* 1 с.л. оцет
* 1 с.л. вино
Начин на приготвяне : Лукът, керевизът и морковът, нарязани на ситно, се смесват с растителното масло, оцета, виното, сол и черен пипер. В получената марината се овалва месото, почистено от ципите и сухожилията и нарязано на едри парчета, и се поставя в хладилник за 1-2 часа. След това всичко се смила заедно с хляба. Прибавя се едно яйце, сместа се омесва добре и от нея се оформят 8-12 кюфтета, които се овалват в брашно и се оставят да отлежат малко. През това време от другото яйце, млякото, брашно и щипка сол се приготвя гъсто палачинково тесто, а от маслото, ситно нарязаните филета аншоа и магданоз се приготвя пастообразна смес, от която се слага по равно във вътрешността на всяко кюфте. След това кюфтетата се потапят първо в тестото, а след това в галета и се изпържват в много гореща мазнина.
Аламинути
неделя, 27 декември 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Една ябълка на ден

Пилешка салата

Супа със сирене

Шоколадова торта с ягоди

Филе от пилешки гърди в було от шунка

Няма коментари:
Публикуване на коментар