
Продукти :
* 800 г говеждо или телешко филе
* мазнина за пържене
* 1 с.л. бульон
* 250 мл ароматно червено вино
* сол
* черен пипер
* 2 с.л. брашно
* 1 глава лук
* 40 г масло
* магданоз
Начин на приготвяне : Месото се почиства от ципите и се разрязва на 8 парчета напречно на мускулните влакна. Натрива се с лука, посолява се с щипка сол, наръсва се с черен пипер и се изпържва в много гореща мазнина до светлокафяво. Изважда се в топла чиния и се наръсва с бульона. В мазнината от пърженето се наръсва брашното, разбърква се и се разрежда с виното. Прибавят се 2-3 зърна черен пипер и сол на вкус. Сосът се поднася отделно в сосиера.
Аламинути
Няма коментари:
Публикуване на коментар