Етикети : аламинути, натюр, месо, смляно месо, панирано, риба, колбаси, пържени ястия,
Продукти :
* 300 г смляно месо смес
* 1 глава кромид лук
* 2 ч.л. доматено пюре
* сол
* черен пипер
* магданоз
* индийско орехче
* 8-10 бр. картофи
* 2 бр. яйца
* брашно
* галета
* настърган кашкавал
* настъргано сирене
* мазнина за пържене
Начин на приготвяне : Месото заедно със ситно нарязания лук, доматеното пюре и подправките се изпържва в 1 с.л. мазнина. Картофите се сваряват, обелват се и се смачкват с вилица като за пюре, след което се смесват с едно яйце, брашно и сол. Полученото картофено тесто се разстила върху набрашнена маса и от него с водна чаша се изрязват 16 питки. В средата на половината от тях се слага изпърженото месо и се покрива с останалите питки. Кюфтетата се потапят в гъсто палачинково тесто, приготвено от второто яйце, брашно, сол и малко вода, панират се в галета и се изпържват в гореща мазнина. Непосредствено след изпържването се наръсват със смес от сиренето и кашкавала.
Аламинути
неделя, 27 декември 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Една ябълка на ден

Пилешка салата

Супа със сирене

Шоколадова торта с ягоди

Филе от пилешки гърди в було от шунка

Няма коментари:
Публикуване на коментар