Етикети : аламинути, натюр, месо, смляно месо, панирано, риба, колбаси, пържени ястия,
Продукти :
* 600-800 г телешко месо от шол или бут
* 100 г настърган кашкавал
* сол
* черен пипер
* 2 бр. яйца
* брашно
* 1 филия сух хляб без кората
* мазнина за пържене
За гарниране:
* 200 г сварени макарони
* 40 г масло
* парче пушен език
* 1 и 1/2 ч.ч. доматен сок
* няколко мариновани гъби
* щипка захар
* 2-3 капки лимонов сок
* сол
Начин на приготвяне : Почистеното от ципите и нарязано на шницели месо се начуква от двете страни, посолява се леко, наръсва се с черен пипер и се оставя да отлежи. Шницелите се овалват в брашно, потапят се в разбитите яйца, а след това в смес от хлебните трохи и настъргания кашкавал и отново в яйцата и трохите. Изпържват се в много гореща мазнина до златист цвят. Сварените в подсолена вода макарони се отцеждат, без да се изплакват, попарват се със сгорещеното масло и се заливат със сос, приготвен от доматения сок, в който са нарязани гъбите и пушеният език и който е подправен на вкус с щипка сол, захар и лимонов сок. Шницелите се поднасят с тази гарнитура.
Аламинути
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Една ябълка на ден

Пилешка салата

Супа със сирене

Шоколадова торта с ягоди

Филе от пилешки гърди в було от шунка

Няма коментари:
Публикуване на коментар