Етикети : аламинути, натюр, месо, смляно месо, панирано, риба, колбаси, пържени ястия,
Продукти :
* 400 г варено месо
* 100 г шунка или пушени гърди
* 1 връзка корени за супа
* 1 с.л. растително масло
* 1 глава лук
* 5-6 бр. гъби
* 4 с.л. силно вино
* магданоз
* 1 дебела филия сух хляб без кората
* 2 бр. яйца
* сол
* черен пипер
* 1 зърно бахар
* 1/2 ч.л. горчица
* 30 г масло
* 2 с.л. брашно
* 1 ч.ч. бульон или вода
* мазнина за пържене
* настърган кашкавал
Начин на приготвяне : Месото, шунката, хлябът и магданозът се смилат. В растителното масло се задушават ситно нарязаните лук, корени за супа и гъби, посолени с щипка сол, и се оттеглят от огъня. Като се поохладят, се прибавят към месото. Добавят се един жълтък, сол, стритите подправки, виното, горчицата и се омесва сравнително стегнато тесто. Прави се гъст сос Бешамел от маслото и брашно и се разрежда с бульона. Кипва се, като се разбърква, и се вари да се сгъсти. Изсипва се при тестото, което отново се омесва. Правят се крокети (кебапчета), панират се в яйце и галета и се изпържват в много гореща мазнина. Наръсват се с настърган кашкавал и се сервират.
Аламинути
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Една ябълка на ден

Пилешка салата

Супа със сирене

Шоколадова торта с ягоди

Филе от пилешки гърди в було от шунка

Няма коментари:
Публикуване на коментар