
Продукти :
За кюфтетата:
300гр. кайма (телешка или смес с нетлъсто свинско)
1 глава кромид лук
1/2 чаена чаша ориз
магданоз, сол
За соса:
1 глава кромид лук
3 супени лъжици олио
2 чаени лъжички брашно
2 домата
магданоз, сол
Начин на приготвяне : Към каймата се добавят свареният ориз, настърганият лук, сол и магданоз.Оформят се кюфтетата. Нарязаният на ситно лук се задушава в олиото и малко вода. Прибавят се настърганите домати и след малко - разтвореното в студена вода брашно. Долива се гореща вода и се посолява. Щом сосът заври, в него се пускат кюфтетата.
Ястието се вари на тих огън. Като стане готово, се поръсва с нарязан на ситно магданоз.
Сосове
Няма коментари:
Публикуване на коментар