понеделник, 11 януари 2010 г.

Тарталетки с кървавица и ябълки

Продукти за 6 души: 250 гр. готово многолистно тесто, 500 гр. кървавица, 500 гр. ябълки, 1/4 л.сметана, 2 яйца, 50 гр. масло, канела на прах, индийско орехче, сол, черен пипер, брашно.


Начин на приготвяне : Включете фурната на 180градуса.Застелете дъното на 6 индивдуални набрашнени формички за тарталетки с многолистното тесто.Набодете с вилица.Нарежете кървавицата на кръгчета.Обелете и нарежете ябълките на 6 или 8 резенчета. В купа разбийте с вилица яйцата със сметаната и подправете.Изпечете тарталетките във фурна за 10 мин.Изпържете ябълките в тиганче с парче малсо колкото лешник.Поръсете с канела и деликатно разбъркайте.Извадете тартите от фурната.Разпределете във всяка от тях ябълките и кървавицата.Залейте със сместа от яйца и сметана отново пъхнете във фурната за 15-20 мин.Сервирайте веднага като предястие със зелена салата.


Свинщини

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Една ябълка на ден

Ябълка!!! Англичаните имат поговорка, според която 1 ябълка на ден ще прогони доктора от дома ви.Французите пък препоръчват да изяждате 1 ябълка сутрин за здраве и още 1 вечер - за красота.Ябълките са прекрасна възможност, ако сте решили да започнете диета.Дори се препоръчва поне един ден в месеца да оставаме само на ябълки за разтоварване и пречистване на организма. Сега обаче наближава Коледа и не е време за диети.Затова използвайте безценния плод, зса да си приготвите вкусни ястия и десерти.Ако идеята ви харесва, пробвайте тези рецепти.

Пилешка салата

Пилешка салата!!!...Какво да направим с пилешкото месо, останало от предния ден ? Ето една прекрасна идея...Прочети повече...

Супа със сирене

Супа със сирене!!!Изключително ароматно и бързо за приготвяне предястие, идеално за зимен обед или вечеря...Прочети повече...

Шоколадова торта с ягоди

Шоколадова торта с ягоди!!!С тесто от натурално какао и сметана с ванилия и ягоди, тортата е незаменима за следобедното кафе или чай...Прочети повече...

Филе от пилешки гърди в було от шунка

Филе от пилешки гърди!!!С хрупкавото ароматично було от бекон месото става вкусно и сочно...Прочети повече...