Етикети : Пържена риба, мряна, сладководна, морска, дребна, едра, аламинути, обезкостяване, люспи,
Какво трябва да знаем за аламинутите от риба
Продукти :
500 гр риба
2 бр. яйца
100 мл бира
80 гр брашно тип 500
2 гр черен пипер млян
1/4 ч.л. сол
Начин на приготвяне :Отделете жълтъците на яйцата и ги разбийте с бирата, сол и брашно (до гъстота на кексово тесто)
Разбийте на сняг белтъците и ги прибавете леко без много бъркане към тестото
Загрейте олио (желателно е да бъде по-голямо количество) в тигана
Измийте рибата, осолете я и я потопете в направената смес
Панирайте я за около 3-4 минути в загрятото олио
Поднесете готовата риба с гарнитура от пържени картофи, паниран лук и салата според сезона.
Аламинути
сряда, 13 януари 2010 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Една ябълка на ден
Англичаните имат поговорка, според която 1 ябълка на ден ще прогони доктора от дома ви.Французите пък препоръчват да изяждате 1 ябълка сутрин за здраве и още 1 вечер - за красота.Ябълките са прекрасна възможност, ако сте решили да започнете диета.Дори се препоръчва поне един ден в месеца да оставаме само на ябълки за разтоварване и пречистване на организма.
Сега обаче наближава Коледа и не е време за диети.Затова използвайте безценния плод, зса да си приготвите вкусни ястия и десерти.Ако идеята ви харесва, пробвайте тези рецепти.
Пилешка салата
...Какво да направим с пилешкото месо, останало от предния ден ? Ето една прекрасна идея...Прочети повече...
Супа със сирене
Изключително ароматно и бързо за приготвяне предястие, идеално за зимен обед или вечеря...Прочети повече...
Шоколадова торта с ягоди
С тесто от натурално какао и сметана с ванилия и ягоди, тортата е незаменима за следобедното кафе или чай...Прочети повече...
Филе от пилешки гърди в було от шунка
С хрупкавото ароматично було от бекон месото става вкусно и сочно...Прочети повече...
Няма коментари:
Публикуване на коментар