Етикети : Пържена риба, мряна, сладководна, морска, дребна, едра, аламинути, обезкостяване, люспи,
Какво трябва да знаем за аламинутите от риба
Продукти за 4 порции :
* 4 филета от бяла риба (около 700-800 г)
* 1 бр. яйце
* 8 с.л. растително масло
* 4 бр. праскови
* лимонов сок
* настъргана лимонова кора
* сол
* 1/3 ч.ч. бяло вино
* брашно
* щипка захар
* 30-40 г масло
Начин на приготвяне : Приготвените филета се наръсват с лимонов сок и няколко капки вино от двете страни и се оставят да отлежат малко. Посоляват се, овалват се в брашно и се потапят в разбитото с 1 с.л. растително масло яйце. Пържат се в много горещото растително масло до светложълто. В отделен съд се загрява маслото и в него се потапят за минута обелените и разрязани на половинки праскови. Изваждат се, а от маслото, 1 с.л. брашно, виното, захарта, сол и настъргана лимонова кора се прави рядък сос. Филето се гарнира с прасковите и се поднася със задушен ориз, а сосът се сервира в сосиера.
Аламинути
сряда, 13 януари 2010 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Една ябълка на ден
Англичаните имат поговорка, според която 1 ябълка на ден ще прогони доктора от дома ви.Французите пък препоръчват да изяждате 1 ябълка сутрин за здраве и още 1 вечер - за красота.Ябълките са прекрасна възможност, ако сте решили да започнете диета.Дори се препоръчва поне един ден в месеца да оставаме само на ябълки за разтоварване и пречистване на организма.
Сега обаче наближава Коледа и не е време за диети.Затова използвайте безценния плод, зса да си приготвите вкусни ястия и десерти.Ако идеята ви харесва, пробвайте тези рецепти.
Пилешка салата
...Какво да направим с пилешкото месо, останало от предния ден ? Ето една прекрасна идея...Прочети повече...
Супа със сирене
Изключително ароматно и бързо за приготвяне предястие, идеално за зимен обед или вечеря...Прочети повече...
Шоколадова торта с ягоди
С тесто от натурално какао и сметана с ванилия и ягоди, тортата е незаменима за следобедното кафе или чай...Прочети повече...
Филе от пилешки гърди в було от шунка
С хрупкавото ароматично було от бекон месото става вкусно и сочно...Прочети повече...
Няма коментари:
Публикуване на коментар