Продукти за 6 души: 1 наденица, 1 свинско джоланче, 1 ред пушени свински ребра, 600 гр.пушени гърди, 400 гр. леща, 1 стрък розмарин, 3 моркова, 3 глави лук, 2 к.л готова смес от подправки на вкус, 1 чаша сухо бяло вино, черен пипер.
Начин на приготвяне : Сложете в голяма тенджера джолана и гръдите заедно със 1 к.л смес от подправки на вкус, розмарина и черния пипер, налейте вода, колкото да покрие месото, похлупете и сложете на котлона да се вари.След 1 час прибавете ребрата и наденицата и продължете да варите още 30 мин.,докато всичките видове месо станат крехки.Оставете във водата, във която сте ги сварили.Обелете морковите и лука и ги нарежете на кубчета.Сложете леща в тенджера със студена вода, кипнете и изплакнете.Сложете я повторно във вода, прибавете 1 к.л. смес от подправки, нарязаните зеленчуци и бялото вино и сварете за 30 мин.Нарежете месата, отцедете лещата, разбъркайте в тенджера месата и лещата, прибавете 2 черпака от бульона от месото и сложете на огъня за 15 мин.Сервирайте ястието топло.
Свинщини
понеделник, 11 януари 2010 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Една ябълка на ден

Пилешка салата

Супа със сирене

Шоколадова торта с ягоди

Филе от пилешки гърди в було от шунка

Няма коментари:
Публикуване на коментар