сряда, 13 януари 2010 г.

Филе от риба с винен сос

Етикети : Пържена риба, мряна, сладководна, морска, дребна, едра, аламинути, обезкостяване, люспи,


Какво трябва да знаем за аламинутите от риба


Продукти :
600 гр. филе от мерлуза (бяла риба)
1 глава чесън
2 кафени чаши бяло вино
1 к.ч. олио
сом, 2 дафинови листа
черен пипер, 3 кръгчета лимон


Начин на приготвяне : Филето се измива добре, посолява се и се анрежда в тавичка с кожата надолу. Прибавят се едно нарязаният чесън, дафиновите листа, лимонът, черният пипер, олиото, виното и 1 1/2 к. ч. вода. Тавичката се разклаща, за да се смесят добре всички продукти, и се поставя в загрята фурна. Пече се 10-15 мин., обръща се и се пече още десетина минути. Филето се поднася както топло, така и студено.


Аламинути

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Една ябълка на ден

Ябълка!!! Англичаните имат поговорка, според която 1 ябълка на ден ще прогони доктора от дома ви.Французите пък препоръчват да изяждате 1 ябълка сутрин за здраве и още 1 вечер - за красота.Ябълките са прекрасна възможност, ако сте решили да започнете диета.Дори се препоръчва поне един ден в месеца да оставаме само на ябълки за разтоварване и пречистване на организма. Сега обаче наближава Коледа и не е време за диети.Затова използвайте безценния плод, зса да си приготвите вкусни ястия и десерти.Ако идеята ви харесва, пробвайте тези рецепти.

Пилешка салата

Пилешка салата!!!...Какво да направим с пилешкото месо, останало от предния ден ? Ето една прекрасна идея...Прочети повече...

Супа със сирене

Супа със сирене!!!Изключително ароматно и бързо за приготвяне предястие, идеално за зимен обед или вечеря...Прочети повече...

Шоколадова торта с ягоди

Шоколадова торта с ягоди!!!С тесто от натурално какао и сметана с ванилия и ягоди, тортата е незаменима за следобедното кафе или чай...Прочети повече...

Филе от пилешки гърди в було от шунка

Филе от пилешки гърди!!!С хрупкавото ароматично було от бекон месото става вкусно и сочно...Прочети повече...