Какво трябва да знаем за аламинутите от риба

Продукти за 4 порции :
* 8 филии от моруна (около 800 г)
* лимонов сок
* сол
* черен пипер
* 4 квадратни филии кашкавал (около 200 г)
* брашно
* 4 бр. яйца
* 60 г масло
* 4 с.л. растително масло
* 4 зърна черен пипер
Начин на приготвяне : Почистеното от кожата и хрущялите рибно филе се начуква леко, поръсва се с лимонов сок и се оставя да отлежи 15 минути. Посолява се, наръсва се с черен пипер, овалва се в брашно и се изпържва в сгорещеното растително масло. В малко тиганче се загрява маслото и в него се изпържва кашкавалът, предварително навлажнен и овалян в брашно. Върху кашкавала в затоплени чинии се слагат бифтеците. Яйцата се изпържват на очи в мазнината, останала от кашкавала, и се слагат върху рибните бифтеци. В средата на жълтъците се слага по 1 зърно черен пипер.
Аламинути
Няма коментари:
Публикуване на коментар