Какво трябва да знаем за аламинутите от риба

Продукти :
* 1 бр. риба мерлуза около 600-800 г
* 4 бр. едри домати
* 2 глави лук
* чесън
* магданоз
* 1/2 ч.ч. бяло вино
* сол
* лимон
* черен пипер
* брашно
* 4 с.л. растително масло
Начин на приготвяне : Почистената риба се нарязва на филии, които се посоляват леко, наръсват се с лимонов сок и черен пипер, овалват се в брашно и се изпържват в много горещата мазнина. Изваждат се в затоплена чиния. В същата мазнина се слагат нарязаните на филии домати и се изпържват от двете страни, като се обръщат с лопатка. След това се задушават ситно нарязаните лук, чесън и магданоз, заливат се с виното и се кипват. Полученият сос се изсипва отстрани на изпържената риба. Върху рибата се поставят изпържените доматени филии.
Аламинути
Няма коментари:
Публикуване на коментар