сряда, 13 януари 2010 г.

Пържена мерлуза

Етикети : Пържена риба, мряна, сладководна, морска, дребна, едра, аламинути, обезкостяване, люспи,


Какво трябва да знаем за аламинутите от риба


Пържена мерлуза!!!
Продукти :
* 1 бр. риба мерлуза около 600-800 г
* 4 бр. едри домати
* 2 глави лук
* чесън
* магданоз
* 1/2 ч.ч. бя­ло вино
* сол
* лимон
* черен пипер
* брашно
* 4 с.л. ра­стително масло


Начин на приготвяне : Почистената риба се нарязва на филии, които се посоляват леко, наръсват се с лимонов сок и черен пипер, овалват се в брашно и се изпържват в много горещата мазнина. Изваждат се в затоплена чиния. В същата мазнина се слагат нарязаните на филии домати и се изпържват от двете страни, като се обръ­щат с лопатка. След това се задушават ситно нарязаните лук, чесън и магданоз, заливат се с виното и се кипват. Полученият сос се изсипва отстрани на изпържената риба. Върху рибата се поставят изпържените доматени филии.


Аламинути

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Една ябълка на ден

Ябълка!!! Англичаните имат поговорка, според която 1 ябълка на ден ще прогони доктора от дома ви.Французите пък препоръчват да изяждате 1 ябълка сутрин за здраве и още 1 вечер - за красота.Ябълките са прекрасна възможност, ако сте решили да започнете диета.Дори се препоръчва поне един ден в месеца да оставаме само на ябълки за разтоварване и пречистване на организма. Сега обаче наближава Коледа и не е време за диети.Затова използвайте безценния плод, зса да си приготвите вкусни ястия и десерти.Ако идеята ви харесва, пробвайте тези рецепти.

Пилешка салата

Пилешка салата!!!...Какво да направим с пилешкото месо, останало от предния ден ? Ето една прекрасна идея...Прочети повече...

Супа със сирене

Супа със сирене!!!Изключително ароматно и бързо за приготвяне предястие, идеално за зимен обед или вечеря...Прочети повече...

Шоколадова торта с ягоди

Шоколадова торта с ягоди!!!С тесто от натурално какао и сметана с ванилия и ягоди, тортата е незаменима за следобедното кафе или чай...Прочети повече...

Филе от пилешки гърди в було от шунка

Филе от пилешки гърди!!!С хрупкавото ароматично було от бекон месото става вкусно и сочно...Прочети повече...