Какво трябва да знаем за аламинутите от риба
Продукти за 4 порции : 600-800 г риба, сол, брашно, растително масло за пържене, 300 г краве масло, магданоз, лимон,
Начин на приготвяне : Рибата се разрязва откъм корема, почиства се от вътрешностите, измива се под течаща вода, отцежда се, овалва се в брашно и се изпържва в много гореща мазнина.Отцежда се от мазнината и в коремната кухина се слага краве масло, размесено със щипка сол и ситно нарязан магданоз.Държи се на топло до поднасянето.Гарнира се с варени картофи, полети с краве масло и наръсени с черен пипер, сол и магданоз, и с резенчета от лимон.
Аламинути
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Една ябълка на ден

Пилешка салата

Супа със сирене

Шоколадова торта с ягоди

Филе от пилешки гърди в було от шунка

Няма коментари:
Публикуване на коментар