Какво трябва да знаем за аламинутите от риба

Продукти :
*800 гр риба
*250 гр гъби
*1 бр. лимон
*70 гр брашно тип 500
*200 мл олио
*1/2 вр. магданоз пресен
*2 гр бял пипер
Начин на приготвяне :
Отстранете кожата от филето, поръсете парчетата със сол и черен пипер и ги оваляйте в брашното
Изпържете ги в олиото на среден огън, докато порозовеят
В малко от мазнината, в която сте пържили рибата, задушете в продължение на 5 минути гъбите
Поръсете ги със сол и бял пипер, подправете ги с лимоновия сок и ги посипете с магданоз
С този сос залейте рибата и я сервирайте топла.
Аламинути
Няма коментари:
Публикуване на коментар