Етикети : Пържена риба, мряна, сладководна, морска, дребна, едра, аламинути, обезкостяване, люспи,
Какво трябва да знаем за аламинутите от риба
Продукти за 4 порции :
* 500 г филе от прясна риба
* 100 г филе от маринована херинга
* 4 бр. картофи
* 2 бр. яйца
* 40 г масло
* 2 с.л. прясно мляко
* лимонов сок
* сол
* черен пипер
* 4-5 с.л. галета
* 4-5 с.л. растително масло
Начин на приготвяне : Филето от херинга се слага за около 1 час в прясното мляко. За същото време филето от прясната риба се маринова с лимонов сок, сол и черен пипер. Двата вида филе се смилат или се на рязват много на ситно. Прибавят се пасираните сварени картофи, 1 цяло яйце и 1 жълтък, маслото, леко разтопено, сол и черен пипер. Сместа се омесва много добре, след което от нея се оформят крокети (като кебапчета). Намазват се с отделения белтък и се овалват в галетата. Пържат се до светлокафяво оцветяване в сгорещеното растително масло. Поднасят се топли.
Аламинути
сряда, 13 януари 2010 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Една ябълка на ден

Пилешка салата

Супа със сирене

Шоколадова торта с ягоди

Филе от пилешки гърди в було от шунка

Няма коментари:
Публикуване на коментар